Ljubavne greške koje makar jednom morate da napravite

Tako se super romantični gest može pretvoriti u nešto što bismo najradije izbrisali iz pamćenja, a luda nekadašnja zaljubljenost u tipa koji očito nije za nas može biti razlog lupanja glavnom o zid.

Ipak, greške su nešto što nam otvara oči i pokazuju nam što želimo, i još važnije - što ne želimo u vezi.

Budala u ljubavi
Većina devojaka je imala onog jednog dečka zbog kojeg je radila takve gluposti da sada ne može da veruje da u to vreme nije bila na nekim jakim drogama. Gluposti nećemo nabrajati jer svaka devojka koja ih je radila ima svoju sramotnu kolekciju priča, a bolje je ne otvarati Pandorinu kutiju.

Iako se od same pomisli na to devojke žele da se zatvore u sobu i nikada više ne izađu, ipak treba da znaju da niko ne sme da ih krivi za stvari koje su radile iz ljubavi, jer je ljubav najveći neprijatelj zdravog razuma.

Naravno dobro je imati granice i podršku racionalnih prijatelja sa strane koji će ih opomenuti da se ponašaju kao potpuno neuračunljive osobe.

Veza sa lošim momkom
Iako znaju da to ne valja, da će nas povrediti, čak su i svesne da te veze ne vode apsolutno ničemu; ima nešto u tim zločastim momcima što tera devojke da polude i zaborave zdrav razum. Ali, to i nije tako loše, jer veza sa takvim tipom je uzbudljiva i zabavna, a nakon što se završi, sigurno će više ceniti one dobre momke koji ih neće povrediti.

"Volim te", prerano
Svakom se dogodilo da se izgubi u ljubavnom zanosu i izgovori te dve reči koje imaju veliku težinu. Osim što će se većina muškaraca izbezumiti kada ih čuje, čak i devojka poželi da ih nikada nije izgovorila. Ali, šta je rečeno, rečeno je, a u životu ne postoji opcija "undo".

Uostalom, ako ste se stvarno u tom trenutku osećale tako nema razloga da žalite što ste to izgovorile.

Vraćanje u staru vezu
Iako je većina devojaka svesna da se bivši neće promeniti jednostavno ne može da se odupre želji da ipak proba još jednom sa njim. Klasična priča, koja se samo ponekad završava srećno, a u većini slučajeva znači ponovni raskid i kraj komunikacije. Ipak, ako mislite da tu ipak još nešto postoji, zašto ne probati, ko zna gde će vas to odvesti.

Veza na daljinu (jer vam je žao da raskinete)
U situaciji kada su oba partnera svesna da će selidba značiti i kraj veze ali iz straha, navike ili nečeg trećeg ipak forsiraju vezu na daljinu. Ako je raskid nešto što će se sigurno dogoditi, ne znači da je potrebno da se dogodi odmah. Ko zna, možda je razdvojenost upravo nešto što vam treba da shvatite kako ste stvoreni jedno za drugo.

Puštanje "onog pravog"
Bili ste zajedno, veza je bila predivna, ali to jednostavno nije bilo vreme za vas, a sad, baš kada si shvatila da je on tvoja srodna duša, on je s nekim drugim? Ovo je scenario gotovo svake romantične komedije, ali retko kada se u stvarnosti završava kao u filmu. Postoje dve opcije: ili da se borite za njega, ili da pronađete nekog drugog. U svakom slučaju, ova greška omogućava da vidite šta tražite od dečka.

Izvor: B92

Pogledajte još