Kapetan Kukavica se vratio na olupinu Kosta Konkordije

Foto: Associated Press

U kožnoj jakni i sa naočarima za sunce, osramoćeni kapetan je morao da se izbori sa velikim brojem novinara koji su ga dočekali u maloj luci na ostrvu Djiljo, stavio je pojas za spasavanje i ukrcao se u čamac kojim se prevezao do olupine, navodi AFP.

On je obišao brod po odluci suda da se izvrši inspekcija u okviru sudjenja. Sketino je po više tačaka optužen za ubistvo i napuštanje broda pre evakuacije svih putnika.

Život izgubilo 32 ljudi, kapetan pobegao među prvima

"Oni hoće da pokažu da sam slab baš kao i pre dve godine. To nije istina! Želim da pokažem da sam džentlmen, a ne kukavica", izjavio je Sketino koga su tabloidi prozvali "kapetan kukavica".

(old_image)
Foto: Associated Press

On tvrdi da je upao u čamac za spasavanje dok je brod tonuo 13. januara 2012. godine i da je onda ostao na kopnu zato što je hteo da koordiniše spasilačku operaciju odatle.

Ogromni luksuzni turistički brod, na kome se nalazilo 4.229 ljudi iz 70 zemalja, nasukao se na stenu kod Djilja i potonuo dok je pokušavao da izveden rizičar "pozdravni" manevar.

On se prevrnuo blizu obale, ali je u medjuvremenu ispravljen u najvećoj operaciji takve vrste u istoriji i u junu će biti odvučen na otpad.

Blic

Pogledajte još