Antić: Da osobe sa invaliditetom žive bolje

Foto: Miloš Miškov / Beta

"Ovo nije za mene samo jedna manifestacija, događaj u sklopu predizborne kampanje, ovo je naša politika, ovo su naša zalaganja, ovo smo mi", rekao je Antić.

On je istakao da se ljudi zbog problema sa kojima se suočavaju otuđuju od svojih najbližih i u jurnjavi za uspehom zaboravljaju da bi, pre svega, trebalo da budu humani, da vode računa jedni o drugima.

Protokol je potpisan u ime:
Udruženja distrofičara, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, Gradske organizacije slepih, Gradske organizacije gluvih, Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba, Saveza invalida rada, Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom i Udruženja obolelih od multiple skleroze
"Ono što me vodi u celoj priči oko Beograda je želja da malo promenimo neke stvari, da usporimo i počnemo da gledamo ljude oko sebe i vodimo računa o ljudima", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, Beograd mora svoju veličinu i sposobnost da se razvija i menja i da je pokazuje na tome koliko je spreman da pomaže ljudima u prestonici kojima je pomoć najpotrebnija.

Antić je naglasio da je spreman da sarađuje sa organizacijama osoba sa invaliditetom i da bude posvećen Beogradu, a pre svega ljudima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i da osobama sa invaliditetom omoguće da žive bolje.

Trajanović je rekao da su ovu ponudu uputili svim parlamentarnim strankama, sa idejom da ukažu na značaj saradnje sa organizacijama osoba sa invaliditetom, koje zastupaju interese velikog broja građana Srbije i Beograda.

Ove organizacije, kazao je Trajanović, okupljaju više od 25.000 osoba sa invaliditetom.

Pogledajte još