Đilas: Učinili smo sve da deci omogućimo što bezbolnije školovanje

Foto: Beta / Demokratska stranka

"Ovo je jedan od projekata koji zaslužuje svaku podršku. Počeo je na Rakovici pre više godina i proširio se na nekoliko beogradskih opština, poput Starog grada, Vračara i Savskog venca. Važno je istaći da takva akcija pokazuje brigu ovih opština o deci, ali pokazuje i to da svaka opština može da ima neku samostalnu akciju koju razvija", rekao je Đilas.

Bivša gradska vlast je, ističe Đilas, za pet godina napravila devet novih osnovnih škola, 14 fiskulturnih sala, obezbedila deci besplatne komplete udžbenika i ugradila ormariće.

"Učinili smo sve da deci omogućimo da im osnovno školovanje prođe što bezbolnije. Nadam se da ćemo jednog dana uspeti da im obezbedimo i da u knjigama imaju manje školskog gradiva, da mogu više da razgovaraju sa svojim nastavnicima i profesorima, a manje kod kuće da uče za kontrolne, kako se to danas dešava", rekao je Đilas.

Oština Stari grad četvrtu godinu zaredom besplatno đacima trećih razreda svih osnovnih škola na Starom gradu daje na korišćenje laptopove u svrhu boljih uslova školovanja.


Blic

Pogledajte još