FK PARTIZAN: Potvrđeno da je gol namerno poništen!

Partizan je u prvom kolu prolećnog dela sezone odigrao 0:0 u gostima s Novim Pazarom, a u finišu mu je poništen gol.

Crno-beli su uložili prigovor u zapisnik, a danas su objavili da su očekivali "da će to biti dovoljno nadležnim organima da sankcionišu nepravilnosti kojima je režiran ne samo ishod utakmice već i trenutni poredak na tabeli".

"Na žalost, današnja odluka Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija govori da se ne radi o slučajnim greškama sudije Ninoslava Spasića, već o unapred osmišljenom i isplaniranom scenariju u kome je glavni sudija bio samo izvršilac", navodi se u saopštenju.

Partizan je naveo da autori tog scenarija "sede u organima FSS-a".

"Onim istim koji su 18. februara, pred sam nastavak sezone, izvršili radikalne promene u sudijskoj organizaciji s jasnim ciljem da time kreiraju poredak na tabeli po sopstvenim željama, a ne po fudbalskim kvalitetima i pravilima i sportskom fer-pleju", napisao je Partizan.

Sudijska komisija ocenila je danas da je gol ispravno poništen zato što je fudbaler Partizana Petar Škuletić napravio faul. Uprava crno-belih objavila je da je taj prekršaj "izmaštan", i ocenila da se podrškom sudiji Ninoslavu Spasiću taj arbitar sprema za nove "specijalne zadatke".

"(To je) i poruka ostalim deliocima pravde da je sprečavanje pobeda Partizana idealan put za poboljšanje statusa u 'reorganizovanoj' sudijskoj organizaciji", naveo je Partizan.

"Želimo jasno da poručimo tvorcima ovog skandala da njihove nesportske aktivnosti neće ostati nezapažene i bez reakcije, kao i da se poredak na tabeli neće kreirati po njihovim željama i ambicijama, već po sportskim i fudbalskim kriterijumima i kvalitetima. Ako misle da će Partizan prihvatiti da bude moneta za poravnanje njihovih ličnih računa, grdno su se prevarili", navodi se u saopštenju.

Beta

Pogledajte još