Dačić: Samo se Vučić i ja na plašimo hapšenja Šarića

Foto: Miloš Miškov / Beta

Dačić je za kazao da se sa članom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, poslednji put video u jesen 2009. godine.

"Nemam ja tu šta da krijem, rekao sam već više puta, mi smo se poznavali, družili smo se privatno, ali ja tada nisam imao pojma čime se on bavi. Pa on je zvanični bio biznismen, u jednom trenutku čak i predsednik Teniskog saveza", rekao je lider SPS koji je u prethodnoj vladi bio ministar policije.

Prema njegovim rečima, niko ga iz istrage nije upozorio čime se zapravo bavi Radulović koji se sumnjiči za šverc kokaina.

"Neko je, sad se to vidi, imao ideju da me 'namesti' i kasnije ucenjuje", rekao je Dačić.

Na primedbu da zvuči nemoguće da kao ministar policije nije znao šta se dešava u istrazi protiv narko klana, on je naveo da je to istina i da o tome treba pitati "neke druge ljude iz vrha bivše vlasti".

Dačić je dodao da samo on i prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić nemaju razloga da se plaše hapšenja Šarića i onoga što bi on mogao da svedoči o svojim vezama sa političarima.

Prema njegovim rečima, samo je on sprečio otpust Šarića iz srpskog državljanstva 2008. godine, jer posle toga Srbija više ne bi mogla da ga goni kao crnogorskog državljanina.

Dačić je negirao da već ima dogovor sa Vučićem o formiranju nove vlade nakon izbora 16. marta.

"Ništa nije dogovoreno. Sačekajte 17. mart, da vidimo koliko je ko uzeo glasova...Mnogi će se iznenaditi rezultatom koalicije oko SPS. Svaki rezultat veći od onog 2012. je veliki uspeh"
, rekao je predsednik socijalista.

Prema njegovim rečima, u kampanji svi napadaju socijaliste, jer ne smeju Vučića, ali će na SPS-u polomiti zube.

"Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je u jednom intervjuu da sam prokockao svoju šansu. A ja bih rekao da je ona propustila šansu da u ovih godinu i po uradi nešto konkretno u svom resoru"
, rekao je Dačić.


Beta

Pogledajte još