Nišlije ponovo na ulicama: Nasilje mora biti zaustavljeno

Okupljenim građanima na Trgu kralja Milana obratio se Zoran Jovanović, ujak ubijenog studenta medicine u parku Svetog Save, koji je rekao da su zahtevi građana nepromenjeni, a to znači da javnost i porodica budu pravovremeno i potpuno obavešteni o istazi i toku sudskog procesa povodom tog ubistva koje je bilo povod široke kampanje građana u Nišu i drugim gradovima Srbije protiv nasilja.

Jovanović je rekao da porodica podržava stav zaštitnika građana Saše Jankovića koji je na prethodnom protestu rekao "da nezavisnost u radu ne znači i neodgovornost".

Deda ubijenog Vuka, Vita Stoljković rekao je da porodica želi samo pravdu i da ubistvo bude pravilno okarakterisano od nadležnih.

(old_image)

Vukov deda koji je radio kao prosvetni radnik, rekao je da ranije među vršnjacima ovako svirepih slučajeva nije bilo.

"Dešavalo se da mladići naprave ispad, pa i da se pobiju, 'ali sve je to bilo u granicama omladinskog nestašluka'", rekao je on.

"Mi nismo ranije imali takve probleme, jer je familija bila čvrsta", kazao je Stoiljković.

On je dodao da ima roditelja koji ne shvataju da nije dovoljno da njihovo dete samo poraste, već da moraju i da ga vaspitaju.

"Samo vaspitan čovek koristi svojoj porodici i društvu", poručio je dada ubijenog Vuka.

Okupljeni građani, kojih je bilo manje u odnosu na prethodna dva održana skupa, organizovali su na kraju šetnju do Policijske uprave i Palate pravde u Nišu koja je protekla mirno.

Okupljeni su nosili tarnsparetnt na kome je pisalo "Ako vam je dobro onda ništa. Vuk Stoiljković (1992 - 2014)".

Kako je najavljeno, građani će nastaviti sa okupljanjem u centru grada, a svake večeri do 40 dana od ubistva studenta, paliće sveće na mestu njegovog ubistva u parku Svetog Save.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Saša Đorđević

Pogledajte još