Veliki besplatan koncert povodom 100 godina FK "Vojvodina": Ritam nereda, Dram N Zez...

Jubilarni koncert biće besplatan, a nastupiće ljubitelji kluba: Dram N Zez, Istočno Stajanje (Banja Luka), SOK91, U Prvim Redovima, Proleće, Zbogom Brus Li, Ritam Nereda, Frontline i Toša Maletin i tamburški orkestar.

Fudbalski klub Vojvodina osnovali su 6. Marta 1914. učenici Velike pravoslavne srpske gimnazije (danas Zmaj Jovina gimnazija) i ugledni Novosađani toga vremena. Voša je jedan od simbola, kako Novog Sada, tako i Vojvodine, i predstavlja instituciju od značaja, poput Srpskog narodnog pozorišta, Matice srpske ili Muzeja Vojvodine. Vojvodina je uz ,,Crvenu zvezdu“ jedini srpski klub koji je osvojio neki evropski trofej, Srednjeevropski kup 1977. godine. U FK „Vojvodina“ ponikli su veliki evropski igrači: Velker, Boškov, Veselinović, Pantelić, Takač, Rajkov, Krstić, Roganović, Sekereš, Brzić, Mihajlović, Jokanović, Kačar, Krasić, Jovanović... Na stadionu ,,Karađorđe“ ,,Voša“ igra od 1924, već punih 90 godina. ,,Vojvodina“ je trajala i traje u 5 država: Austrougarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ, Saveznoj Republici Jugoslaviji i Republici Srbiji.

Pozivamo sve sugrađane da zajedno proslavimo stogodišnjicu kluba, da se družimo, častimo i prisetimo svih onih stvari zbog kojih već godinama unazad navijamo za najbolji fudbalski klub na svetu!

U sklopu obeležavanja velikog jubileja, organizovali smo i akciju "100 davalaca u čast 100 godina FK Vojvodina". Pozivamo sve ljubitelje naše Voše da se priključe i potpomognu ovu humanitarnu aktivnost.

Davanje krvi će se odvijati u ponedeljak, 03. marta, od 10-13 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u ulici Hajduk Veljka 9a.

Pogledajte još