Muzičari kivni na policiju: Ušli su u klub i uzeli nam instrumente!

Oni kažu da su imali i sve neophodne papire, između ostalog i one od Ekološke inspekcije kojim su mogli da potvrde da nivo buke u njihovim lokalima nikada nije prelazio dozvoljenu granicu, ali im ih niko od nadležnih nije tražio.

"Nisam pravnik, ali mislim da nisu imali pravo da nam urade tako nešto. Čekamo da nas pozovu na Sud, ali smo ubeđeni da nećemo ni za šta odgovarati, jer imamo sve neophodne papire"
, počinju priču iz jednog od “kažnjenih” lokala kojem su oduzeta dva “kontrolora”.

Iz ovog kluba dodaju i da je glavni problem u celoj priči to što se pojedini građani iz komšiluka bez ikakvog osnova žale na buku vodeći “lični rat” protiv brojnih vlasnika kafića i da time ometaju policiju u obavljanju redovnih dužnosti, te moraju da se bave ovakvim stvarima.

Slično razmišlja i vlasnik drugog kluba u čiji je lokal sporne večeri zalazila policija, ali nije imala razloga da reaguje.

"Policajci su bili korektni. Upozorili su nas da stišamo muziku na sobnu jačinu što smo i uradili… Istog trenutka bend je prestao sa svirkom"
, objašnjava ovaj vlasnik kluba dodajući da to međutim ne znači da se slaže sa konfiskacijom instrumenata u drugim lokalima.

"Mislim da policija nema pravo da nam gasi muziku kada je to izvor naših prihoda! Ekološka inspekcija utvrdila je pre izvesnog vremena da je nivo buke u mom lokalu u granicama zakonskih okvira, te ne razumem zašto mi policija pri ulasku nije tražila atest, koji imam"
, kaže on.

Iako je Stevan Jarić iz Policijske uprave Novi Sad rekao za TV Vojvodina da će biti podnet zahtev da se izrekne trajno oduzimanje instrumenata, prema rečima advokata, zakonski je dozvoljeno samo privremeno oduzimanje instrumenata i to dok Prekršajni sud ne pokrene postupak.

"Do okončanja prekršajnog postupka instrumenti mogu da budu u policiji", objašnjava advokatica Mirjana Vagner i dodaje da se seća i drastičnijih primera nefleksibilnosti ovdašnje administracije.

"Sećam se kada su 90-ih komunalci Starog grada oduzeli akustičnu gitaru jednom od uličnih svirača u Knez Mihailovoj 'zbog remećenja javnog reda i mira'”
, priča Mirjana dodajući da su to ipak bile 90-e!

Izvor: Alo

Pogledajte još