Nikolić: Nisam u ratu sa sudijama!

"Lazović će konkurisati za tim u Kragujevcu. To je meč od ogromnog značaja za nas. Jedva čekam tu utakmicu. Niko od nas se ne plaši meča, to je nešto najlepše za sve u fudbalu. Tu se meri kako smo radili tokom nedelje. Respekt prema rivalu je deo sportske kulture", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da nije u ratu sa sudijama, posebno posle reakcije kluba zbog poništenog gola protiv Novog Pazara na startu prolećnog dela šampionata (0:0).
"Meni je najvažnija reakcija Partizana. Nisam čuo kritike i niko mi ništa nije rekao u lice. Za nas je to prošlost. Nisam u ratu sa sudijama, ni ja, ali ni Partizan. Ako neko pogreši to mora da se kaže. Opšte mišljenje neutralne javnosti je da je sudija pogrešio u Novom Pazaru, kao i kada nam nije dosuđen jedanaesterac protiv Radničkog", rekao je Nikolić.

Crno-beli su u prošlom kolu posle mnogo muke pobedili Radnički iz Niša sa 2:1, golom Nikole Ninkovića u 86. minutu meča.
"Atmosfera u ekipi je bolja, iako nije bila narušena ni posle meča u Pazaru. Stalo nam je bilo da dođemo do pobede. Videlo se to na terenu. Kada se pogleda snimak 95 odsto vremena smo bili sa 10 igrača na polovini rivala i to protiv najbolje odbrane u ligi. Uz strpljenje, upornost, želju i koncentraciju stigli smo do tri boda. Znamo koliko je još posla ispred nas. Ovo je samo jedan od 13 koraka koliko nam sledi", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nema šta da zameri igračima na utakmici protiv Nišlija.
"Možda je u početku želja nađačala pamet, pa smo primili gol. Izašli smo sa četiri - pet igrača na bok i na trenutak zaboravili na taktiku. Radnički je iskusan tim i odmah nas je kaznio. Ako tražim dlaku u jajetu to je to", rekao je Nikolić.

On se osvrnui i na Ninkovićevo isključenje u finišu meča.
"To je naša interna stvar. Imamo svi korektan odnos sa njim. Radio je odlično na pripremama kako bi pobedio sam sebe. Taj put nije lak ni za nas, a kamoli za dete od 19 godina sa velikim pritiskom na leđima. Vidim razliku kod njega, ranije je tražio krivca u drugome, a sada je bio dovoljno kritičan prema sebi. To je deo njegovog odrastanja. Najgora stvar je što je ostavio saigrače tri četiri minuta na cedilu", rekao je Nikolić.

Strateg Partizan istakao je da je zadovoljan izdanjima Pantića i Živkovića i da poručio da će mladi tandem crno-belih u narednim utakmicama biti u startnoj postavi ako nastave sa dobrim igrama.

Utakmica 18. kola Superlige Srbije između Radničkog iz Kragujevca i Partizana na programu je u subotu od 14.30.

Pogledajte još