Obožavani pa zaboravljeni: Deca glumci koji su nestali iz sveta filma

0

Kada ponovo pogledate film “Šesto čulo” ili “Džeri Megvajer” verovatno sebe uhvatite kako razmišljate o preslatkim klincima koji su defintivno bili prave zvezde ovih filmova, ali su vremenom nestali sa filmskog platna.

Iako su neki glumci poput Dru Barimor ili Leonarda Di Kaprija uspeli da svoje “dečije” karijere nastave i postanu prave holivudske zvezde, mnogima to nije uspelo.

Dok neki nisu uspeli da nađu pravi film koji bi ih pogurao, dosta je odlučilo da ostavi svoju nekadašnju slavu i posveti se nekom potpuno drugačijem poslu.

Izdvojili smo šest glumaca koji su nakon svoje neverovatne popularnosti u mlađem dobu, potpuno nestali iz sveta filma.

1. Hajli Džoel Osment

foto: Wikipedia

Sa svojim ulogama u filmovima “Sixth sence”, “Artifical Intelligence” I “ Pay it forward”, Hajli je bio jedan od najpopularnijih dečijih glumaca. Za svoju ulogu vidovitog dečaka u filmu “Sixth sence” nominovan je i za Oskara. Nakon blokbastera, mladi glumac je potpuno nestao iz sveta filma i poslednje što se o njemu čulo je da je 2006. uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

2. Mekoli Kalkin

foto: Wikipedia

Dečak koji je ostao “Sam u kući” nije se baš proslavio u svojim tinejdžerskim godinama. Iako se kasnije pojavio u filmovima kao što su “Party monster” I “Saved” nikada nije povratio slavu koju je imao kao dete. U 18 godini je neočekivano došao brak, pa razvod, pa gomila droge zbog koje je na kraju i uhapšen. Kao svojevremeno blizak prijatelj sa Majklom Džeksonom povezivan je i sa Džeksonovim skandalom o zlostavljanju.

3. Arijana Ričards

foto: You Tube

Arijana nam je svima ostala u sećanju po svojoj ulozi Leks Marfi u legendarnom filmu “Jurassic park”. Kasnije su došli filmovi kao što su “Angus”, “Prancer” i “Tremors”. Dobila je i nekoliko nagrada i priznanja za jednu od najboljih mladih glumica, ali njena najveća strast, zbog koje se i povukla, je slikanje.

4. Džejson Džejms Rihter

foto: Youtube

Nakon što je doživeo vrtoglavi uspeh ulogom dečaka u seriji filmova “Free Willy”, Džejson je potpuno napustio filmsku i televizijsku industriju. Neko vreme je radio kao asistent režije, svirao gitaru u nekoliko bendova, a poslednji put je primećen u seriji “Criminal Minds: Suspect Behaviour”.

5. Džonatan Lipnicki

Prva stvar koje se većina nas seti na pomen filma “Jerry Maguire” je neodoljivi plavi klinac sa naočarima. Naravno mnogi će ga se setiti i iz dečije komedije “Stuart Little”.

foto: TriStar/PacificCoastNews

“Mali” Džonatan je postao trener raznih borilačkih veština i jedan je od predstavnika i govornika fondacije za borbu protiv raka dojke. Takođe je aktivni član udruženja koja pomažu deci oboleloj od dijabetesa, programa za pomoć obrazovanja dece i mnogim drugim. Još uvek se pojavljuje na velikom platnu, ali uglavnom u malim i sporednim ulogama.

6. Đorđio Kantarini

foto: You Tube/Wikipedia

Uloga Đuzea Orefića u filmu “Life is beautiful” („La vita è bella“) sigurno je jedna od najpotresnijih koju je ikada iznelo dete glumac. Međutim, ovo nije jedini film nagrađen Oskarom u kom je glumeo Đorđio Kantarini. Takođe je bio i deo postave u filmu “Gladiator” iz 2000. godine.

Mladi glumac je igrao i ulogu Slavka u televizijskoj adaptaciji autobiografskog romana Erika Njubija, “Love and War in the Apennines”. Poslednji put se pojavio u javnosti 2005. godina kada je učestvovao u italijanskoj rijaliti emisiji “Ples sa zvezdama”.

I. Gavrilović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.