Obožavani pa zaboravljeni: Deca glumci koji su nestali iz sveta filma

Iako su neki glumci poput Dru Barimor ili Leonarda Di Kaprija uspeli da svoje “dečije” karijere nastave i postanu prave holivudske zvezde, mnogima to nije uspelo.

Dok neki nisu uspeli da nađu pravi film koji bi ih pogurao, dosta je odlučilo da ostavi svoju nekadašnju slavu i posveti se nekom potpuno drugačijem poslu.

Izdvojili smo šest glumaca koji su nakon svoje neverovatne popularnosti u mlađem dobu, potpuno nestali iz sveta filma.

1. Hajli Džoel Osment

(old_image)

foto: Wikipedia

Sa svojim ulogama u filmovima “Sixth sence”, “Artifical Intelligence” I “ Pay it forward”, Hajli je bio jedan od najpopularnijih dečijih glumaca. Za svoju ulogu vidovitog dečaka u filmu “Sixth sence” nominovan je i za Oskara. Nakon blokbastera, mladi glumac je potpuno nestao iz sveta filma i poslednje što se o njemu čulo je da je 2006. uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

2. Mekoli Kalkin

(old_image)

foto: Wikipedia

Dečak koji je ostao “Sam u kući” nije se baš proslavio u svojim tinejdžerskim godinama. Iako se kasnije pojavio u filmovima kao što su “Party monster” I “Saved” nikada nije povratio slavu koju je imao kao dete. U 18 godini je neočekivano došao brak, pa razvod, pa gomila droge zbog koje je na kraju i uhapšen. Kao svojevremeno blizak prijatelj sa Majklom Džeksonom povezivan je i sa Džeksonovim skandalom o zlostavljanju.

3. Arijana Ričards

(old_image)

foto: You Tube

Arijana nam je svima ostala u sećanju po svojoj ulozi Leks Marfi u legendarnom filmu “Jurassic park”. Kasnije su došli filmovi kao što su “Angus”, “Prancer” i “Tremors”. Dobila je i nekoliko nagrada i priznanja za jednu od najboljih mladih glumica, ali njena najveća strast, zbog koje se i povukla, je slikanje.

4. Džejson Džejms Rihter

(old_image)

foto: Youtube

Nakon što je doživeo vrtoglavi uspeh ulogom dečaka u seriji filmova “Free Willy”, Džejson je potpuno napustio filmsku i televizijsku industriju. Neko vreme je radio kao asistent režije, svirao gitaru u nekoliko bendova, a poslednji put je primećen u seriji “Criminal Minds: Suspect Behaviour”.

5. Džonatan Lipnicki

Prva stvar koje se većina nas seti na pomen filma “Jerry Maguire” je neodoljivi plavi klinac sa naočarima. Naravno mnogi će ga se setiti i iz dečije komedije “Stuart Little”.

(old_image)

foto: TriStar/PacificCoastNews

“Mali” Džonatan je postao trener raznih borilačkih veština i jedan je od predstavnika i govornika fondacije za borbu protiv raka dojke. Takođe je aktivni član udruženja koja pomažu deci oboleloj od dijabetesa, programa za pomoć obrazovanja dece i mnogim drugim. Još uvek se pojavljuje na velikom platnu, ali uglavnom u malim i sporednim ulogama.

6. Đorđio Kantarini

(old_image)

foto: You Tube/Wikipedia

Uloga Đuzea Orefića u filmu “Life is beautiful” ("La vita è bella") sigurno je jedna od najpotresnijih koju je ikada iznelo dete glumac. Međutim, ovo nije jedini film nagrađen Oskarom u kom je glumeo Đorđio Kantarini. Takođe je bio i deo postave u filmu “Gladiator” iz 2000. godine.

Mladi glumac je igrao i ulogu Slavka u televizijskoj adaptaciji autobiografskog romana Erika Njubija, “Love and War in the Apennines”. Poslednji put se pojavio u javnosti 2005. godina kada je učestvovao u italijanskoj rijaliti emisiji “Ples sa zvezdama”.

I. Gavrilović

Pogledajte još