Hrvatska: Spaljuju lutke "gej deteta iz epruvete" i novinara

Na karnevalu je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava

Kako piše hrvatski "T portal", nekad su se na maškarama palili likovi političara, dežurnih krivaca, a sada je, izgleda, došlo vreme da te uloge ponesu novinari, gejevi i deca začeta veštačkom oplodnjom.

- U Selcu je ove godine za maškare oblikovan mesopust koji prikazuje majku i dete u naručju s natpisom "Gej dete iz epruvete". I stari i mladi su imali prilike da ga vide i da mu se smeju. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smeha - piše na Fejsbuk profilu Udruženja BETA koje okuplja osobe sa problemom neplodnosti.

Iz ovog udruženja navoda da "pomisao da bi neko mogao da spaljuje dete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva pogled na svet ljudi kojih, eto, imamo razloga da se bojimo".

- I zato je jedino ispravno delovati PROTIV takvog pogleda na svet - stoji u saopštenju ovog udruženja.

Hrvatski portal "Danas" podseća da primer iz Selca nije jedini ovogodišnji primer pogrešnog shvatanja karnevala. Tako je u Omišu "spaljen" novinar Vinko Vuković, jer je "nakaza kriva što je svojim pisanjem nanela štetu gradu".

Pri čitanju presude su se organizatori karnevala "Omiški gusari" rugali novom gradonačelniku Ivanu Kovačiću jer će uskoro otvoriti kolektor "koji je 20 godina gradio HDZ", a Forum žena SDP-a posprdno su nazvali "AFŽ-om" (Antifašistički front žena, partizanska organizacija iz Drugog svetskog rata).

Takođe, nedavne izbore u Omišu, na kojima je HDZ-ov Ivan Škaričić nakon 18 godina izgubio vlast, nazvali su "seljačkom bunom". Na pitanje novinara Slobodne zašto su izabrali novinara, sekretarica udruženja koja se predstavila kao "gospođa Julija" je rekla: "Vuković je kriv jer kritički piše o Omišu"

Na opasku da mu je to posao, gospođa je odgovorila: "Je, al ispada da je Omiš nekakav grad-slučaj".

Foto: facebook
Izvor: Blic

Pogledajte još