Povratak u budućnost: Hoverboard je napokon stigao?!

Sudeći po videu, koji je objavila kompanija HUVr Tech jeste! Kompanija je na svoj YouTube kanal okačila video pod nazivom "Belief" u kom predstavlja svoj izum - hoverboard. Kako piše na sajtu kompanije tim mladih fizičara sa MIT-a na ovom projektu radi od 2010. godine.

Skejt funkcioniše potpuno isto kao hoverborad iz filma Povratak u budućnost, s tim što ima mali dodatak - iPhone i Android aplikaciju.

Ako ne verujete nama, možda vas dr Emet Braun (Kristofer Lojd ) i pevač Mobi ubede u to!

Verovatno ćete se, nakon odgledanog videa, obradovati kao malo dete. Naracija Kristofera Lojda i oduševljenost raznih svetski poznatih zvezda sigurno su čak i najveće skeptike ubedili u istinitost ovog projekta, ali moramo da vas razočaramo. Ovaj video je daleko od realnog, neki će ga nazvati čak i prevarom, i to skupom prevarom - produkcija i gosti sigurno su papreno plaćeni.

Nažalost, čovečanstvo je i dalje veoma daleko od stvaranja uređaja koji može da sa lakoćom podigne 80 kilograma desetak metara iznad zemlje. Problem Hoverboard-a je svakako u energiji, potrebna je velika količina iste kako bi se 80 kilograma podiglo "kao od šale", i prevazilazi mogućnosti litijumjonske baterije kojom se ovaj "uređaj" napaja.

Sudeći prema količini novca koji je uložen u ovaj video, verovatno je reč o pravljenju viralnog snimka kako bi se prezentovao Povratak u budućnost (možda novi nastavak filma) ili lansiranje nekog drugog projekta. O čemu se tačno radi saznaćemo najkasnije u decembru, jer je to, kako je najavljeno na sajtu kompanije, krajnji rok za "hoverboard".

Scena iz filma "Povratak u budućnost 2"

Pogledajte još