Novi Sad: Deca dele vrtić sa miševima i pacovima

Glodar, srećom, nije imao dodir sa decom

Opasnog uljeza primetila je vaspitačica i soba je odmah izolovana. U „Bubici“, gde borave deca od pet do sedam godina, kažu da su i prethodnih meseci u kuhinji i nahodniku nailazili na miševe i pacove.

Račun opet u blokadi
Račun „Radosnog detinjstva“ od pre dva dana opet je u blokadi. „Danas ćemo razgovarati sa predstavnicima Ministarstva finansija o potpisivanju novog reprograma duga na četiri godine. Tako bismo mesečnu ratu sa 13,5 smanjili na četiri miliona dinara“, kaže Grgurović.

- Pacov srećom nije imao kontakt sa decom. Odmah su došli stručnjaci za deratizaciju i postavili klopke. Sobu smo zaključali, a decu premestili u druge prostorije - kaže Snežana Đumić, rukovodilac Pedagoške jedinice kojoj pripada vrtić „Bubica“.

Juče su jakim malterom zatvorene rupe kroz koje glodari ulaze u dečje sobe. Đumićeva smatra da je to privremeno rešenje, jer je zgrada vrtića jedan od najstarijih objekata u gradu. Pored vrtića je gradilište u kome se razmnožavaju miševi i pacovi.

Roditelji su zabrinuti, ali razumeju da odgovornost nije na upravi. Zdravko Marušić, jedan od roditelja, kaže da su vaspitači učinili sve što je u njihovoj moći.

- Dobro je što je pacov primećen na vreme. Nije ujeo nijedno dete, a deca su se pripremala za spavanje. Krajnje je vreme da grad nešto ozbiljnije učini kada je u pitanju bezbednost dece u pojedinim vrtićima - rekao je Marušić.

Direktor PU „Radosno detinjstvo“ Marko Grgurović, kaže da su sve učinili kako bi deca bila bezbedna, ali da se bez novca više ne može da se uradi.

- Probleme možemo da rešimo privremeno. Glodari će se vratiti, i mi ćemo zvati stručnjake. Problem je što je objekat u Ulici Pap Pavla nenamenski, kao još 15 vrtića u gradu. Za selidbu nema para, za renoviranje takođe - rekao je Grgurević.

Izvor: Blic

Pogledajte još