Učenice pokušale zajedničko samoubistvo u toaletu škole!

Na sreću, prisutni u školi čuli su povike iz kupatila, i zaustavili devojke u nameri da počine samoubistvo. One su zbrinute u Dečijoj bolnici i potom puštene na kućno lečenje.

Direktor škole Dragan Utržan potvrdio je da je jedna učenica nanela sebi površinske posekotine. Kako je naveo, ona se na taj korak odlučila zbog toga što se uplašila reakcije roditelja nakon roditeljskog sastanka koji je bio u toku.

Psiholog Vladimir Beara kaže za 021 da nije u praksi čuo za slučajeve da dvoje ovako mladih osoba pokušavaju zajedničko samoubistvo, kao i da nema dovoljno informacija da bi mogao da kaže koji je razlog za ovako radikalan potez.

"Ne sećam se kada sam čuo za ovakav slučaj, ne kažem da ih nema, ali nije uobičajeno. Da li je to neki poziv u pomoć? Pa gledajte, nekad se pokušaj samoubistvo može tako razumeti, ali kao što je rekla jedna moja profesorica, zašto bi tako pozivao u pomoć? Dovoljno je da se skineš go i trčiš ulicom i svako će shvatiti da ti treba pomoć. Tako da samoubistvo u krajnoj liniji može da uspe i to je problem", navodi Beara za 021.

Iz Gradske kuće je u međuvremeno saopšteno da će školu Jožef Atila u petak u 13:30 časova posetiti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik novosadske policije Stevan Krstić. Kako je navedeno, oni će sa direktorom, stručnim saradnicima i predstavnikom Saveta roditelja razgovarati o bezbednosti učenika.

izvor: Blic

Pogledajte još