Ivanoviću pogoršano zdravlje

0

Zdravstveno stanje predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića posle tri dana štrajka glađu naglo je pogoršano.

Kako je saopšteno iz Građanske inicijative SDP, zdravstveno stanje Ivanovića svakim daljim satom provedenim u štrajku biće više ugroženo.

U saopštenju se navodi da se Ivanovićeva supruga vratila iz posete „uznemirena i uplakana sa informacijom da je njegovo zdravstveno stanje posle tri dana štrajka glađu naglo pogoršano, da je Ivanović oslabio četiri kilograma i da mu je krvni pritisak snižen“.

„Ivanović je juče otežano disao i zatražio da izađe na vazduh posle 40 dana provedenih u pritvorskoj ćeliji. Međutim, na početku šetnje dogodio se incident, u kojme su pritvorenici Albanci verbalno vređali, pretili i pokušali da nasrnu na Ivanovića, nakon čega je šetnja prekinuta„, piše u saopštenju.

Dodaje se da je tom prilikom Ivanović osoblju rekao da bez obzira na njegovo zdravstveno stanje više neće koristiti pravo na šetnju.

„Zahvaljujemo Vladi Srbije, premijeru i prvom potpredsedniku na svemu što čine kako bi se Oliver Ivanović našao na slobodi, ali sve ovo zahteva hitnu reakciju vlade i međunarodne zajednice, jer će neko morati da odgovara za ugrožavanje njegovog zdravstvenog stanja“, navodi se u saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.