EVROLIGA: Partizan ubedljivo savladao Bajern

Utakmica je odigrana pred 11.555 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Huan Karlos Arteaga (Španija), Paulo Taurino (Italija) i Olegs Latisevs (Letonija).

PARTIZAN: Tepić 7, Aranitović, Lovernj 8, Pavlović 21, Dalo, Milutinov, Gagić 2, Musli 7, Šalić, Andrić 2, Kinzi 21, Bezbradica.
BAJERN: Trautman 2, Haman, Šafarcik 4, Tompson, Štajger 8, BEncing 8, Đedović 12, Zipser, Dilejni 2, Idbihi 8, Savović 2, Brajant 7.

Partizan je konačano došao do pobede broj dva u Top 16 fazi elitnog evropskog takmičenja, iako ni večeras na parketu nije bilo najtalentovanijeg srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića.

Šampion Srbije je na krilima odlične igre Tarensa Kinzija i Saše Pavlovića odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone.

Partizan je u drugoj četvrtini došao do dvocifrene prednosti i nije je ispuštao do kraja utakmice.

Još jednu dobru partiju pružili su i Žofri Lovernj i Milenko Tepić, pogotovo u odbrani, a na kraju susreta priliku da zaigraju dobili su i mladi Petar Aranitović i Đoko Šalić.

Kao i u nekim prethodnim “susretima” trenera Svetislava Pešića i navijača Partizana, nije moglo da prođe bez vređanja trofejnog stručnjaka.

U jednom momentu neko od navijača crno-belih pljunuo je ka klupi Bajerna, nakon čega je reagovao Duško Vujošević koji je apelovao na domaće pristalice da se ponašaju sportski.

Treću četvrtinu obeležio je i prekid od gotovo 15 minuta zbog kvara na semaforu iznad jednog koša. Ponovo puštanje u rad propraćeno je ovacijama sa tribina.

Gosti iz Minhena imali su i skromnu, ali vernu podršku grupe od dvadesetak navijača.

Ekipa Partizana u sledećem kolu Evrolige 13. marta gostuje moskovskom CSKA, protiv kojeg su crno-beli slavili u Beogradu.

Pogledajte još