Ruski vojnici napustili raketnu bazu, NATO neće u Ukrajinu

0

Rusija ne prihvata pretnje sankcijama i ukoliko se to dogodi odgovoriće adekvatno. Na Krimu se nalazi trenutno 30. 000 ruskih vojnika, tvrde ukrajinski graničari Gradsko veće Sevastopolja gde je smeštena ruska Crnomorska flota, izglasalo je odluku o pridruživanju Rusiji i prekidanju svih veza sa Ukrajinom. Obama i Merkelova traže da se pojača pritisak na Rusiju.

Naoružani ljudi, koji su u petak uveče upali u raketnu bazu na Krimu, a za koje zapadni mediji smatraju da su ruske jedinice, napustili su ukrajinsku bazu. Ima spekulacija da su odneli raketno gorivo.

NATO neće razmeštati trupe u Ukrajini
Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen izjavio je da Severnoatlantska alijansa neće razmeštati svoje trupe u Ukrajini.

Obama i Merkelova pojačavaju pritisak na Rusiju

Američki predsednik Barak Obama pozdravio je, u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, „ujedinjeni stav“ EU i SAD prema prodoru Rusije na teritoriju Ukrajine, saopštila je Bela kuća.

Obama i Merkelova su se „složili da Rusija treba da povuče snage, dozvoli dolazak međunarodnih posmatrača na Krim i podrži slobodne i fer predsedničke izbore u Ukrajini u maju“, navedeno je u saopštenju Bele kuće koje prenose agencije.

Izvor: Novosti
Foto: AP – Darko Vojinović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.