Popović: Centri za pomoć majkama

Foto: Miloš Miškov / Beta

"Majke su stub našeg društva i zato želimo da formiramo centre za majke na teritoriji Grada Beograda u svim većim opštinama", rekao je Popović prilikom posete Sremčici, gde je razgovarao sa gradjanima o problemima koje ovo beogradsko naselje ima.

Popović je, kako se navodi u saopštenju DSS, istakao da Beograd mora da bude grad u kome se pomaže svakome, te da će ta stranka, ukoliko joj građani ukažu poverenje na predstojećim izborima, formirati savetovališta za brak i porodicu u svakoj opštini i povećati broj dnevnih centara u kojima najstariji sugrađani mogu da se druže.

Neophodno je napraviti još jedan državni dom za stara lica na teritoriji Grada Beograda, kao i još jedan gerontološki centar, rekao je Popović.

"Forsiraćemo stanovanje kroz podršku za najstarije sugrađane i radićemo na socijalnoj stanogradnji, onoliko koliko je to moguće", obećao je Popović i najavio da će se zalagati da se obezbedi po jedna prazna stolica za osobe sa posebnim potrebama u Skupštini grada i u Skupštinama gradskih opština, gde bi njihovi predstavnici mogli da učestvuju u radu Skupštine.

B92

Pogledajte još