Protest Dveri ispred RRA zbog medijske zastupljenosti

Oni su nosili transparente na kojima je pisao "RTS=HRT" i "Vučko, izađi na duel", kao i državne zastave Srbije i Rusije i slike ruskog predsednika Vladimira Putina.

Član Starešinstva pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je na Trgu Nikole Pašića da taj pokret traži ostavku glavnog urednika Informativnog programa Radio-televizije Srbije Nenada Stefanovića a od RRA da im omogući ravnopravni tretman u medijima.

"Od RRA tražimo da omogući ravnopravni tretman svih izbornih učesnika u preostalih pet dana. Tražimo gostovanje u svim emisijama u kojima nismo bili predviđeni da gostujemo", rekao je Obradović.

On je kazao da Srbija već 14 godina živi "ukrajinski scenario". Nakon protesta ispred RRA, okupljeni su prošetali do sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Ulici kralja Milana, gde je funkcioner "Dveri" Srđan Nogo najavio da će u Srbiji nastupiti "krimski scenario" ako na izborima 16. marta dođe do izborne krađe.

Demonstranti su potom otišli do zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj, gde su uz parole "bando lažljiva" ponovili zahtev za smenu urednika Informativnog programa RTS Nenada Stefanovića.

Tokom njihove šetnje saobraćaj je bio blokran u Takovskoj i Ulici kralja Milana.

Boško Obradović je optužio bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da je 2012. godine bio na čelu "zločinačke organizacije" koja je krađom glasova sprečila pokret "Dveri" da uđe u Skupštinu Srbije.

On je poručio lideru Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandu Vučiću, kome su demonstranti skandirali "Vučiću, ustašo", da prihvati TV duel sa njim.

Prema Obradovićevim rečima, izbori 16. marta predstavljaju referendum na kom se odlučuje između Rusije i EU, a od političke neutralnosti koju predlaže Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice "nema ništa".

Nosilac liste "Dveri" za beogradske izbore Vladan Glišić rekao je da "Dveri" šalju poruku institucijama Srbije da rade svoj posao.

Glišić je rekao da su "Dveri" u medijskom mraku i da su cenzurisani i da ono što ta organizacija radi nije nikakav "ukrajinski scenario" već da oni žele da Srbija živi kao zemlja normalnih ljudi.

Izvor: Beta
Foto: Beta - Emil Vaš

Pogledajte još