Krim: Ukrajinskim snagama ultimatum da se predaju do 20h?

Kako je navela ukrajinska agencija, prema ultimatumu, ukrajinski vojnici moraju da predaju oružje, u suprotnom njihova jedinica će biti nasilno zauzeta.

SAD smatraju da pripajanje Krima Rusiji zatvara vrata diplomatskim naporima za rešenje krize. Na barikadama sa proruske strane na Krimu primećeni i dobrovoljci iz Srbije. Pucano na avion ukrajinske granične službe koji se približio granici sa Krimom. Nestale desetine prenosnih PVO sistema iz kasarni na zapadu Ukrajine. Plaćenici "Bekvotera" u Donjecku podržavaju vlast u Kijevu. Ultimatum ukrajinskim vojnicima na Krimu.

Kao dokaz da tenzije na Krimu ne jenjavaju, može se navesti i činjenica da se na toj teritoriji trenutno nalaze četiri vojske.

Situacija na Krimu i dalje je izuzetno napeta i u znaku fizičkih sukoba civila različite političke orijentacije, a prema izveštajima svetskih medija registrovano je pojačano vojno prisustvo budući da se na poluostrvu pored ukrajinskih i ruskih snaga nalaze i novoformirane vojne jedinice Krima i američki plaćenici.

Foto: Ivan Sekretarev
izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još