Vlaga na kolovozima, oprezno vozite

Kako je saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije", kolovozi su vlažni na autoputu Niš - granica sa Bugarskom i na državnim putevima prvog prioriteta Pojate - Kruševac - Trstenik - Vraneši i Ovčar Banja - Čačak - Adrani (Kraljevo).

I na državnim putevima prvog prioriteta Uzići - Požega - Asanovac, Bačevci - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, Gornji Milanovac (Svračkovci) - Čačak i Kraljevo - Novi Pazar - granica sa Crnom Gorom, kolovozi su vlažni.

Na pojedinim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara i Užica.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica i Ivanjice. Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Užica, Ivanjice.

Na području Vranja na prevojima ima snežnih nanosa preko 30 centimetara, a vidljivost je smanjena zbog magle. Ima pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

Na području Zaječara vidljivost je mestimično smanjena zbog magle, u višim predelima, naročito na prevojima na Tresibabi, Čestobrodici, preko Popadije i u klisuri Bezdan na 50 do 100 metara. Ima pojava sitanih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima, a najviše ih ima na putu duž Dunava i u svim većim klisurama.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče moguće stvaranje poledice.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, savetuje se oprezna vožnja, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik (Jaram) i Stanišinci - Dobre vode (Goč).

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na nekim ima magle, a snega od pet do 10 centimetara ima na kolovozu na prilazu graničnom prelazu Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još