Pet navika koje će sprečiti da se ugojite na poslu

0

Preuzmite kontrolu nad lošim navikama koje vam donose nove kilograme dok ste na poslu…

Postoji mnogo razloga zašto vaš posao može da utiče na vaše kilograme. Među uzrocima uvek je prvi stres i neždrava ishrana. Zato je važno da preuzmete kontolu nad svojim navikama i promenite vaš poslovni život, a zdrave navike koje smo izdvojili pomoćiće vam da održite savršenu liniju.

1.Neka vam ručak bude ogromna porcija salate

Preskočite peciva i masnu hranu koju svakodnevno jedete i u svoju ishranu uključite veliku porciju salate. Niskokalorična i puna vlakna može se jesti u ogromnim količinama, a da ne oštetite vašu vitku liniju. Ubacite u salatu razno zeleno i sveže povrće sa dodatkom niskih vrednosti proteina koje sadrže lebleblije, sir, tofu, i grilovana piletina. Ova zdrava navika neće vam samo omogućiti da sačuvate svoju idealnu kilažu već će vam i uštedeti novac. Budite sigurne da će povrće i proteini biti delotvorni protiv dosade na poslu.

2. Uzmite pauzu za šetnju

Vreme za pauzu nemojte provoditi na društvenim mrežama ili u ispijanju kafi po kafićima. Tokom pauze, protegnite noge, prošetajte malo. Šetnja će doprineti vašem mentalnom odmoru i ublažiti svakodnevni stres. Zapamtite, sedeti ceo dan je veoma štetno za vaše celokupno zdravlje, a ne samo za vašu liniju.

3. Osvežite svoj dah

Nakon što ste završile sa obrocima, užinom i sokovima, pravac u kupatilo na pranje zuba. Oralna higijena važna je za sprečavanje karijesa i lošeg zadaha.

4 .Izbegavajte grickalice

Stvarno je pohvalno što vaše kolege vole da kuvaju i peku razne poslastice, ali konzumiranje slatkiša i drugih grickalica neće vas odvesti do zdravog života. Izbegavajte iskušenja, tako što ćete se otarasiti zaliha hrane, skrivenih u vašoj fioci. Ako baš ne možete da izbegnete tu naviku zamenite keks i čokoladu, jogurtom ili voćem.

5. Ne zaboravite vodu

Sokovi sadrže visok nivo šećera, tako da vam preporučujemo da veštačke napitke zamenite prirodnim – vodom. Potrudite se da na svom radnom stolu uvek imate flašu vode. Voda ne sadrži kalorije i drži stomak punim tako da nećete imati potrebu za grickalicama.

Izvor: Ženski kutak

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.