Pet navika koje će sprečiti da se ugojite na poslu

Postoji mnogo razloga zašto vaš posao može da utiče na vaše kilograme. Među uzrocima uvek je prvi stres i neždrava ishrana. Zato je važno da preuzmete kontolu nad svojim navikama i promenite vaš poslovni život, a zdrave navike koje smo izdvojili pomoćiće vam da održite savršenu liniju.

1.Neka vam ručak bude ogromna porcija salate

Preskočite peciva i masnu hranu koju svakodnevno jedete i u svoju ishranu uključite veliku porciju salate. Niskokalorična i puna vlakna može se jesti u ogromnim količinama, a da ne oštetite vašu vitku liniju. Ubacite u salatu razno zeleno i sveže povrće sa dodatkom niskih vrednosti proteina koje sadrže lebleblije, sir, tofu, i grilovana piletina. Ova zdrava navika neće vam samo omogućiti da sačuvate svoju idealnu kilažu već će vam i uštedeti novac. Budite sigurne da će povrće i proteini biti delotvorni protiv dosade na poslu.

2. Uzmite pauzu za šetnju

Vreme za pauzu nemojte provoditi na društvenim mrežama ili u ispijanju kafi po kafićima. Tokom pauze, protegnite noge, prošetajte malo. Šetnja će doprineti vašem mentalnom odmoru i ublažiti svakodnevni stres. Zapamtite, sedeti ceo dan je veoma štetno za vaše celokupno zdravlje, a ne samo za vašu liniju.

3. Osvežite svoj dah

Nakon što ste završile sa obrocima, užinom i sokovima, pravac u kupatilo na pranje zuba. Oralna higijena važna je za sprečavanje karijesa i lošeg zadaha.

4 .Izbegavajte grickalice

Stvarno je pohvalno što vaše kolege vole da kuvaju i peku razne poslastice, ali konzumiranje slatkiša i drugih grickalica neće vas odvesti do zdravog života. Izbegavajte iskušenja, tako što ćete se otarasiti zaliha hrane, skrivenih u vašoj fioci. Ako baš ne možete da izbegnete tu naviku zamenite keks i čokoladu, jogurtom ili voćem.

5. Ne zaboravite vodu

Sokovi sadrže visok nivo šećera, tako da vam preporučujemo da veštačke napitke zamenite prirodnim - vodom. Potrudite se da na svom radnom stolu uvek imate flašu vode. Voda ne sadrži kalorije i drži stomak punim tako da nećete imati potrebu za grickalicama.

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još