Informer i Tanjug dezinformisu javnost: BIA nije upozorila Vladu na nemire

0

Na naslovnoj strani današnjeg „Informera“ osvanula je vest kako je Bezbednosno-informativna agencija (BIA) dostavila najvišim državnim rukovodiocima izveštaj u kojem se upozorava da postoji plan za izazivanje nemira u Srbiji. Ovu vest je prva prenela agencija “Tanjug”, očigledno bez provere jer su za naš portal iz BIA negirali postojanje ovog izveštaja.

List “Informer” je dalje precizirao (a preneli “Tanjug”, „Kurir“, „Večernji list“) kako „tajkuni, stranci i ekstremisti planiraju da najkasnije na jesen u Srbiji izazovu „spontane“ nemire koji bi doveli do sukoba i nasilne promene vlasti“, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha bezbednosnih službi.

“Vladi Srbije nismo dostavili nikakve informacije o spremanju nemira u Srbiji, takve informacije nismo dostavili ni dnevnom listu Informer”, kažu iz BIA za Nadlanu.com.

Na naše pitanje da li je moguće da je neki pojedinac takve informacije nezvanično dostavio “Informeru” i da li će tim povodom sprovesti internu istragu, kakve se vode kad “procure” poverljive informacije, iz BIA su nam odgovorili:

“Nismo dostavili nikakve informacije i najverovatnije neće biti istrage, a od ljudi iz „Informera“ očekujemo da nam kažu ko im je rekao pomenute stvari”, poručuju iz BIA.

M.I.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.