Lekari i farmaceuti u štrajku do 19 sati

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Dragan Cvetić kaže da je štrajk upozorenje kako bi se ukazalo na katastrofalno stanje zdravstva.

"Direktan povod za današnji štrajk je solidarni porez, ali razloga ima previše. Opšte stanje je katastrofalno, a Srbija je već dve godine poslednja u zdravstvu. Činjenica je da su i pacijenti i lekari nezadovoljni", rekao je Cvetić.

On je rekao da je štrajk upozorenje i da će, ako se ovakvo stanje nastavi, štrajk biti ponovljen.

On je rekao da je štrajk upozorenje i da će, ako se ovakvo stanje nastavi, štrajk biti ponovljen.

"Štrajk je upozorenje, ogorčenje lekara i farmaceuta, a čim se formira vlada i konstituiše skupština, mi ćemo štrajk ponoviti, ako bude bilo potrebe", dodao je predsednik Sindikata.

On je rekao da lekari štrajkuju u svim domovima zdravlja, bolnicama i svim značajnim zdravstvenim institucijama od sedam časova ujutru do sedam uveče.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da danas ne dolaze u domove zdravlja i bolnice bez preke potrebe.

"Sve što je akutno i hitno naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku", poručio je Cvetić.

Kada je reč o gužvama u domovima zdravlja, direktorka Doma zdravlja Stari grad u Beogradu Gordana Dragašević izjavila je agencijI Beta da ta zdravstvena ustanova poštuje odluku o štrajku, ali da za sada nijedan pacijent nije vraćen.

Ona je agenciji Beta rekla da u Domu zdravlja štrajkuje samo Sindikat lekara i farmaceuta i da lekari primaju sve pacijente, jer je problem otkazati već zakazane preglede.

Predstavnik Sindikata lekara i farmaceuta u Domu zdravlja Stari grad Radiša Radulović rekao je agenciji Beta da lekari primaju hitne pacijente, decu i trudnice, ali i one koji moraju da nastave terapiju.

Izvor: Beta

Pogledajte još