Mateus otkrio da je vodio namešteni meč Partizana 2003. godine

Iako Nemac nije to direktno naveo, vrlo je izvesno da je Mateus mislio na utakmicu 28. kola Prve lige između Rada i Partizana (1:0), koja je odigrana na Banjici 26. aprila 2003. godine, jer tokom cele sezone njegov tim imao samo tri poraza, a ovaj je jedini bio rezultatom koji je opisao. Crno-beli su u tom trenutku imali ogromnu bodovnu prednost nad Zvezdom, Rad se borio za opstanak, a šta se dešavalo na tom meču otkrio je lično Mateus.

"Na povratku u svlačionicu, trener golmana mi je ispričao da su opklade za ovu igru obustavljene dva sata pre početka jer su ljudi nešto namirisali u vezi s njom. Bio sam zapanjen. Kada sam ušao u svlačionicu, većina igrača se već istuširala i bila spremna za povratak kući. Ja sam jednog od njih, u koga sam imao poverenje, zadržao u svlačionici", prenosi "Alo!" te Mateusove reči, a i sledeće:

"I kada su ostali izašli, upitao sam ga: „Možeš li mi objasniti šta se danas stvarno dogodilo? Ispričaj mi.“ I on mi je objasnio: „Pre dve godine, kad smo s njima igrali, trebali su nam bodovi da postanemo prvaci zemlje. Njima ta utakmica nije bila važna, pa su nas pustili da pobedimo. Sad se nalaze pred ispadanjem iz lige, pa su im ti bodovi potrebni. Danas smo im se revanširali i na poklon uzvratili poklonom".

Izvor: Blic

Pogledajte još