Beograd: Povređeno petoro u četiri saobraćajna udesa

Devojčica uzrasta 12 godina, pešak, u udesu, koji se dogodio oko 19 časova u Ulici Bratstva i jedinstva u Borči, zadobila je povredu desne potkolenice, a sa lica mesta odvezena je privatnim kolima, rekla je Macura.

Dve ženske osobe, devojka stara 20 i žena stara 47 godina su kao pešaci u udesu oko 19.45 časova u Borskoj ulici zadobile povrede glave, a prevezene su u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star 32 godine, vozač, u udesu oko 23.50 časova u Ulici Kneza Višeslava zadobio je povredu desnog oka i rasekotinu čela, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U udesu koji se dogodio oko 19 časova u Gročanskoj ulici na Vračaru osoba stara 62 godine, pešak, zadobila je povredu desne potkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, navela je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 109 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 254 intervencije od kojih 47 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, temperaturama i prehladama, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, uzimanje toplih napitaka i doručka, provetravanje prostorija u kojima se boravi i veliki oprez u saobraćaju.

Izvor: Blic

Pogledajte još