Vulin odao poštu Miloševiću

0

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je u Požarevcu na grob Slobodana Miloševića položio venac i odao poštu nekadašnjem predsedniku Srbije.

Vulin, koji je predvodio delegaciju Pokreta socijalista, je posle odavanja pošte Miloševiću rekao novinarima da je u Požarevcu kako bi odao počast prvom demokratski izabranom predsedniku u istoriji Srbije.

On je rekao da je Milošević vodio Srbiju u teškim vremenima – „u vremenu kada je njen opstanak doveden u pitanje“.

„Milošević je umeo da pogreši u izboru svojih prijatelja i nisu svi njegovi prijatelji bili njegovi prijatelji ni prijatelji Srbije, ali zato su ga neprijatelji nepogrešivo birali“, rekao je on.

Vulin je naglasio i da su svi Miloševićevi neprijatelji bili istinski neprijatelji prvo Srbije pa onda i njega.

Vence je na grob Miloševića položila i delegacija Srpske radikalne stranke. Posle odavanja počasti Miloševiću funkcioner SRS Božidar Delić je istakao da je Milošević pokazao kako se herojski brani Srbija i srpski narod i „ovde u Srbiji i u Hagu“.

On je podsetio da je SRS imala i periode političkih sukoba, ali i periode saradnje kada je država bila ugrožena sa Miloševićem i dodao da srpski narod treba da ceni njegov rad. Delić je naveo i da SRS posebno poštuje „njegovu herojsku borbu i mučeničku smrt u Hagu“.

Ispred porodične kuće porodice Milošević u Požarevcu, gde je nekadašnji predsednik Srbije sahranjen, brojni građani i danas na osmu godišnjicu njegove smrtni došli su da mu odaju počast.

B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.