Štrajk Ministarstva spoljnih poslova Izraela

0

Usled odbijanja izraelskog Ministarstva finansija da ispuni zahteve zaposlenih u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela koji se odnose na uslove rada, sindikat tog ministarstva je 4. marta stupio u generalni štrajk, saopštila je danas Ambasada Izraela u Beogradu.

Uveden je potpuni prekid aktivnosti svih izraelskih diplomatskih predstavništava širom sveta. U saopštenju se navodi da izraelske diplomate do daljnjeg prekidaju sve kontakte sa predstavnicima zemalja u kojima službuju, otkazane su sve zvanične posete i sastanci, kako u Izraelu tako i u inostranstvu. Takođe, do prekida štrajka, konzularno odeljenje ambasade Izraela u Beogradu neće pružati konzularne usluge. U hitnim slučejevima, građani se mole da svoje zahteve pošalju direktno na union@mfa.gov.il.

Međutim, zbog duboke posvećenosti i želje da na najprofesionalniji način predstavljaju interese svoje zemlje u svetu, izraelske diplomate žele da veruju da će njihovi zahtevi biti ispunjeni. Ambasada Izraela moli za razumevanje i unapred se izvinjava zbog eventualnih neugodnosti koje mogu nastati u ovim okolostima, kaže se u saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.