Uz pomoć ovih trikova više nikada nećete jesti uveče

0

Ako imate ružnu naviku da uveče jedete, i to mnogo i nezdravo, evo nekih saveta koje bi trebalo da prihvatite i pokušate da promenite životne navike koje vam nisu od koristi.

Jedite više
Nemojte da gladujete ceo dan, pošto ćete zbog poslednice gladi uveče jesti mnogo više nego što biste smeli. Za doručak i ručak jedite obroke pune proteina, vlakana i povrća, svakako je zdravije od slatkiša i raznih grickalica. Ako čekate do uveče kako biste jeli vaše telo ćete staviti u stresnu poziciju da „traži“ jela bogata šećerom da bi vratilo nivo insulina u normalu.

Aktivirajte se
Vežbanje pomaže sagorevanju kalorija i ubrzava metabolizam. Ovo će vam pomoći da jedete više tokom dana, a takođe će vam podići novo endorfina tako da nećete imati potrebu za grickanjem hrane uveče da biste podigli raspoloženje. Obavezno jedite pre i posle svakog vežbanja da biste održali nivo šećera u normali.

Hranite se zdravije
Kada jedete nezdravu hranu telo će početi sve više da je traži, tako da obrnite proces i krenite da se hranite zdravije. Mnogo ljudi jede grickalice noću baš zbog toga što im je organizam naviknut na taj režim ishrane tokom ostatka dana. Jedite više voća i povrća pa ćete ubrzo početi sve češće da jedete zdravije.

Spavajte duže
Nedostatak sna nije dobar zbog mnogo stvari, a jedna od njih je i ta što rapidno povećava apetit tako što ne luči dovoljno insulin i leptin. Smanjeno lučenje ova dva hormona može dovesti do toga da pomislite da ste gladni kada niste, a noću retko ko odluči da pojede salatu jer su tu grickalice pune šećera. Da biste izbegli sve ovo pokušajte da odspavate makar osam sati.

Kupujte pametnije
Kada u prodavnici kupujte namirnice odolite iskušenjima i kupujte što više možete zdrave hrane – manje slatkiša, grickalica, a više povrća, voća i žitarica. Na taj način kada otvorite uveče frižider u potrazi za hranom nećete moći da se hranite nezdravo, jedina opcija ce vam biti niskokalorični obroci puni korisnih sastojaka.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile – xenia

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.