Zarađivao 30.000 evra na noć, a onda je shvatio da je uništio svoj život

Mesto u stambenoj zajednici Udruženja za borbu protiv zavisnosti “Ne-ovisnost” čeka 26-godišnjeg Karlovčanina koji već 15 meseci provodi u terapijskoj zajednici u Vrbici.

Kovanica od pet kuna koju je izvukao iz džepa još kao 13-godišnjak odredila je do danas njegov život koji želi iz temelja da promeni, piše Glas Slavonije.

Godine 1999. ubacio sam je u poker-aparat i dobio 300 kuna. To nije bilo ništa spram iznosa od 30.000 evra koje sam u samo jednoj noći znao zarađivati što na poker-aparatima, a što na ruletima. Sav džeparac trošio sam na to i kad bih dobio veći iznos, živeo bih nekoliko dana kao kralj, a onda opet ispočetka. Imao sam veliku podršku prijatelja i sam sebi bio bih jako važan kad bih dobio veliki novac koji sam trošio isključivo i samo za luksuz. Nisam ni pomišljao da bih pomogao svojoj porodici, tačnije majci, koja me naposletku izvukla iz toga pakla”, ispričao je 26-godiđšnjak koji ne krije da je pokušao lečenje u nekoliko ustanova, ali u to vreme je dobijao velike količine tableta na koje se “navukao”, a istovremeno nije mogao ni hteo sebi priznati da je zavisan o kocki.

Kaže kako su u to vreme otvorene i brojne kladionice, ali onamo nije često zalazio. No u kockarnicama je zarađivao nezamislive svote novca, a istovremeno je, kaže, “iscedio” majku do poslednje kapi.

Imam imućnu porodicu i nije mi bio problem neprimetno uzeti novac, bez kojeg sam bio bolesna osoba. Da sam doista bolestan shvatio sam 4. decembra 2012. godine kad sam došao u Vrbicu. Nisam se odmah privikao jer sam živeo brzo, a ovo je nešto sasvim drugo. Ovde delim sudbinu s nekolicinom drugih koji su u sličnoj situaciji kao ja, a potom dolazim u Osijek, gde ću u stambenoj zajednici sebe još jednom testirati i videti gde sam”, ispričao je te dodao kako mu je otac također bio ovisnik o kocki, pa je majka bila šokirana kad je shvatila da je sin u istom problemu.

Karlovčanin veruje da će nakon izlaska iz Udruženja uspeti da nastavi sa običnim životom, kakav bi imao da nije, kaže, kobne kovanice od pet kuna, ali i vlastite slabosti. Da mogućnosti za kvalitetan život ima, pokazuje i činjenica da ga je kontaktirala bivša šefica i rekla mu da se, nakon završene terapije, može vratiti na svoje staro radno mesto. To je, priznaje, svetlo na kraju tunela u kojem je proveo poslednjih 13 godina.

Izvor: Magazin.ba
Foto: sxc.hu

Pogledajte još