Čovek koji zarađuje najviše novca na YouTube-u: Do 8 miliona dolara godišnje!

Ime Felix Arvid Ulf Kjelberg vam verovatno ništa ne znači, ali zato gejmerima ime PewDiePie, sve govori.

Ovaj Šveđanin koji vodi kanal pod nazivom PewDiePie, godišnje prema njihovim analizama zarađuje između 825 hiljada i 8,47 miliona dolara.

Kjelberg je dominantan na ovoj društvenoj mreži postao u poslednjih godinu dana kada je od avgusta 2013.godine do januara ove godine, sa 12 miliona stigao do cifre od preko 23 miliona pratilaca na YouTube-u. Od kada ima svoj kanal na ovoj mreži, Kjelbergovi video snimci imaju oko 3,7 milijardi pregleda.

A šta je to toliko interesantno što ovaj Šveđanin radi pa da bude ovako popularno? Kjelberg u svojim video radovima igra različite video igrice, dok se u levom gornjem prikazuju njegove reakcije.

Naravno, on nije jedini koji se bavi ovim "poslom", međutim, on je jedinstven. Njegova popularnost je naglo skočila kad je počeo da igra horor igricu "Amnesia", snimao je sebe kako komentariše igricu, gameplay, grafiku, muziku, kad ga je čudovište iznenadilo i on je počeo da vrišti kao mala devojčica! To je ljude oduševilo, i vrlo brzo je njegov kanal počelo da prati čitavo gejmersko društvo.

Jedan od razloga za njegov uspeh YouTube-u je i njegova interakcija sa fanovima, gde mnogo vremena posvećuje njihovim pitanjima i odgovara im u sekciji komentara, kao i stvaranje zajednice pod nazivom ’bros.’ (braća).

Izvor: bizlife , nadlanu

Pogledajte još