Hotelski apartman u carskom ambijentu dvorca Šenbrun

0

U prostorijama gde su nekad stanovali austrijski car Franc Jozef I. i njegova supruga carica Elizabeta uskoro će noćiti turisti. U bečkom dvorcu Šenbrun, jednom od najpoznatijih kulturnih dobara Austrije, za Uskrs će biti otvoren poseban hotelski apartman lanca „Austria Trend Hotels“.

Prostor u gornjem delu istočnog trakta dvorca Šenbrun u kojem je nekada stanovala carska porodica rekonstruisan je uz pridržavanje propisa za zaštitu spomenika kulture u turistički apartman. Prijem gostiju obavljaće se u hotelu „Parkohotel Šenbrun“ u blizini samog dvorca.

Novootvoreni apartman odiše carskim flerom, enterijer i oprema su u stilu nekadašnje letnje rezidencije Habsburgovaca. U apartmanu preovlađuju zlatna, crna i bela boja, skupoceno drvo i tzv. dvorski damast a luster je iz vremena Marije Terezije. Apartman za četiri osobe veličine je 167 metara kvadratnih, obuhvata dve spavaće sobe, dva moderna kupatila, 1 salon i jedan veliki dnevni boravak. Pravi hit je pogled iz apartmana na dvorski park sa Glorijetom i Neptunov bunar.

Fotografija: Dvorac Šenbrun © Cvijeta Radović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.