Manekenu se ponovlja suđenje za silovanje!

0

Manekenu Damjanu Peroviću (30) biće ponovo suđeno jer je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je oslobođen optužbe da je krajem u noći 27. i 28. juna 2011. silovao svoju prijateljicu B. M. (36). Prvostepenom presudom, Perović je bio osuđen na devet meseci zatvora zbog nanošenja lakših telesnih povreda B. M. (36).

Tokom suđenja B. M. je tvrdila da je maneken brutalno silovao, kao i da joj je na glavu stavljao kesu na glavu. Perović, inače sin crnogorskog ambasadora u Švajcarskoj, tvrdio je međutim da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi i nije osporavao da je bilo grubog seksualnog odnosa.

Perović je bio oglašen krivim što je u noći između u junu 2011., u Beogradu, nakon verbalne svađe, lakše povredio oštećenu u njenom stanu. Viši sud je utvrdio da je Perović, nakon više vremena provedenog sa oštećenom, došao u verbalni sukob sa njom, nakon čega je ona nasrnula na njega mašući rukama. Perović je, kako je navedeno u prvostepenoj presudi, udario dva puta šakom u predelu glave i lica, da bi nakon toga otišao iz njenog stana.

Žalbu na presudu izjavio je tužilac i odbrana.

„Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da su razlozi koji su navedeni o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni. Takođe postoji i znatna protivrečnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava i samih tih isprava, a što se osnovano ističe žalbom javnog tužioca, iz kojih razloga se za sada ni činjenično stanje u pobijanoj presudi ne može prihvatiti kao potpuno i pravilno utvrđeno, te je ukidanje prvostepene presude nužno“, piše u obrazloženju Apelacionog suda koji je ukinuo presudu od 10. jula prošle godine.

Pročitajte još:

Sin crnogorskog ambasadora oslobođen optužbi za silovanje – See more at: /pocetna/info/hronika/Sin-crnogorskog-ambasadora-oslobodjen-optuzbi-za-silovanje.a-189759.866.html#sthash.l8sK7uar.dpuf

Sin crnogorskog ambasadora oslobođen optužbi za silovanje

Izvor: Alo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.