Koliko zarađuju makroi u Americi?

Urban institut je istraživanje sproveo na zahtev američkog ministarstva pravde, a svoje zaključke bazira na razgovorima sa svodnicima, prostitutkama i policajcima u poslednjih nekoliko godina u osam američkih gradova, a oslanja se na podatke iz 2003. i 2007. godine.

Izveštaj na 380 strana pokazuje da je zarada od prostitucije za nekoliko godina porasla od 39,9 miliona na oko 290 miliona dolara, i to u Vašingtonu, Atlanti, Dalasu, Denveru, Kanzasu, Majamiju, Sijetlu i San Dijegu.

Svodnici u SAD zarađuju između pet i 30 hiljada dolara nedeljno, zaključak je razgovora sa 73 organizatora i trgovca tzv. seksaulnim uslugama.

Seksualne usluge uglavnom se plaćaju u gotovini, dva od tri svodnika prostitutke angažuje u svojoj okolini, a samo jedan od pet putem interneta.

Načini za privlačenje potencijalnih prostitutki su zavođenje, mogućnost lake zarade, a 15 odsto svodnika priznaje da se koristi i nasiljem.

Svaki pet svodnik od prostitutki uzima deo zarađenog novca i to između 400 i 1.000 dolara dnevno.

Istraživanje američkog instituta pokazuje i da prostitucija u mnogim gradovima u SAD postaje unosniji posao od šverca droge.

Izvor: b92

Pogledajte još