ŠABAN ŠAULIĆ PREŽIVEO PAKAO: Drogirani klinci su me izboli nožem, minuti su me delili od smrti!

Nije život pevača samo med i mleko, svašta im se dešava na nastupima, a Šaban Šaulić kaže da je umalo umro nakon što su ga pre petnaestak godina u Beču izboli nožem mladići koje je unajmio vlasnik restorana koji je bio ljut što je popularni pevač nastupio kod konkurencije a ne u njegovom lokalu!

- Nekoliko puta sam proputovao planetu. Doživeo sam i lepe i ružne stvari. Svašta se dešava u ovom mom poslu… Najgore je bilo kada su me, pre 15 godina, u mračnom haustoru u Beču drogirani klinci izboli nožem i izadarali onim metalnim bokserom. Bilo je jezivo. Gledao sam smrti u oči. Tako izboden i krvav, popeo sam se, i danas se sećam, uz 73 stepenika, pozvao prijateljicu koja se, na sreću, odmah javila i obavestila hitnu pomoć – ispričao je svojevremeno Šaulić za “Blic” i dodao da je zatim usledila napeta borba za život.

- Dok su me šili u bolnici, rekli su da bih umro da sam stigao samo pola sata kasnije, jer bih iskrvavio. Nikada nisam saznao šta se zapravo desilo, priča se da me je tipovao neki kafedžija što nisam pevao kod njega, nego kod njegovog konkurenta. Čuo sam da je platio 3.000 tadašnjih maraka da me prebiju i izbodu nožem. I danas se naježim kada me u kafani neki klinac tresne po ramenu i kaže mi: “Šabane, ajde da pevaš”. Pojedinci se ponašaju bahato, kao da mogu da te kupe za šaku dolara – zaključio je Šaulić.

Blic

Pogledajte još