RRA kaznila TV BN i OBN dvočasovnim isključivanjem iz kablovske mreže

Ukoliko se utvrdi da i posle uključenja ti programi krše predizbornu tišinu, Agencija će naložiti kablovskim operatorima da ih isključe iz ponude do kraja predizborne tišine, navodi se u saopštenju.

Televizije BN i OBN proizvode program u Bosni i Hercegovini, a nalaze u programskoj ponudi 12 kablovskih operatora iz Srbije.

Savet RRA upozorava sve emitere i kablovske operatore na obavezu poštovanja izborne tišine, koja je počela u četvrtak 13. marta od 24 sata, a završava se u nedelju 16. marta u 20 sati.

Tokom izborne tišine, televizijski i radio emiteri u obavezi su da poštuju član Zakona o izboru narodnih poslanika i odredbe Opšteg obavezujućeg uputstva radio i televizijskih stanica (emitera) u predizbornoj kampanji za lokalne, pokrajinske i republičke skupštinske izbore, izbore za predsednika Republike i izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

Agencija će i dalje pratiti i blagovremeno reagovati na eventualna nepoštovanja predizborne tišine u programima emitera i u ponudi kablovskih operatora, dodaje se u saopštenju

Izvor: Blic

Pogledajte još