Najsrećniji zaposleni koji ne moraju da misle

0

Najsrećniji na poslu su radnici koji ispunjavaju radne zadatke koji ne zahtevaju razmišljanje, pokazala je studija istraživača sa Univerziteta Irvin u Kaliforniji.

„Posao koji ne zahteva mentalnu uključenost pruža nam osećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez stresa i frustracije“, objasnila je vodja istraživačkog tima sa kalifornijskog univerziteta Gloria Mark za Vol Strit Džornal.

Istraživanje, u koje su bili uključeni zaposleni u Majkrosoftu koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom celog dana, pokazalo je da su se službenici u trenutku obavljanja poslova koji zahtevaju veliku pažnju i usredsredjenost osećali mnogo manje srećni nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

„Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa a ljudi su generalno srećniji kada nisu pod stresom“, objašnjava doktorka Mark.

„S druge strane posao 'naslepo' ne zahteva napor a, ipak, pruža osećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne dužnosti“, zaključuje se u studiji.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.