HEROJ: Devetogodišnja devojčica spasla oca na najneverovatniji način

Izi Mekaron, snalažljiva i hrabra devojčica, "nožnom masažom" je uspela ponovo da pokrene očevo srce koje je stalo

"Baš sam ga jako šutirala. Mama me je naučila CPR, ali videla sam da nisam dovoljno jaka da to uradim rukama. Mnogo sam se uplašila. Bolničari su mi posle kazali da bih mogla da bude doktor, ili medicinska sestra. A mama mi je ispričala da je u bolnicu stigao s velikim otiskom mog stopala na grudima" priča devojčica, koja je u svojoj školi dobila nagradu za hrabrost.

Majka Debi veruje da ju je u potpunosti zaslužila: -Ona je prava mala zvezda. Bila sam uzbuđena i van sebe, ali Izi je preuzela stvar. Ne mogu da verujem šta je uradila. Stvarno mislim da bi sva deca trebalo da uče prvu pomoć- ponosno kaže.

Kada su bolničari hitne pomoći stigli, Izi je ocu još uvek masirala srce na svoj originalni način, i do tog trenutka je već uspela da ga ponovo pokrene.

(old_image)

Nakon toga su misiju spasavanja preuzeli profesionalci, na putu do bolnice je dobio dve injekcije adrenalina, a u bolnici je brigu o njemu preuzeo specijalista.

Anafilaktički šok u koji mogu da zapadnu osobe koje pate od alergija odlikuje se naglim nastupanjem teških simptoma u koje spadaju jak svrab, oticanje lica i suzokože usta i grla, otežano disanje, iznenadni pad krvnog pritiska, i nepravilan rad, ili potpuni prestanak rada srca, kao što je to bilo slučaj sa Mekaronom.

Ako se hitno ne interveniše, može da nastupi i smrt.

Blic / Daily Mail

Pogledajte još