Olujni vetar pogodio jedan deo Srbije!

Foto: Twitter

Naoblačenje sa kišom i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je prvo sever Vojvodine i premešta se ka jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu.

Udari vetra ponegde dostiđu brzinu od oko 80km/h.

Jak olujni vetar večeras je u Novom Sadu lomio granje drveća, a polomio je i jednu banderu na Varadinskom mostu u tom gradu.

Ta bandera se nalazi na ulazu na Varadinski most iz pravca Petrovaradina i na njoj je zakačen jedan veliki predizborni transparent.

Kako javlja portal 021, u ovom incidentu nije bilo povređenih, a na terenu su vatrogasci i očekuje se dolazak i radnika elektrodistribucije.

Na prilazima mostu su se stvorile gužve, ali saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jer je moguće proći pored oborene bandere.

Za stub je inače bio zavezan transparent jedne političke partije, a nakon pada on je ostao da se vijori na vetru i tako ometa prolazak vozila u drugoj traci.

Prolaznici koji su bili u blizini, prihvatili su transparent i privezali ga za banderu kako ne bi dalje ometao saobraćaj.

Olujni vetar počeo je oko 18.30 i za sada nije poznato koliku je štetu izazvao.
Kako saznaje 021 od novosadskih vatrogasaca, oni su morali da intervenišu i na Temerinskom putu i uklone drvo koje se takođe srušilo usled oluje.

B92, Beta, 021

Pogledajte još