Novosti: Nova optužnica protiv Olivera Dulića

0

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića, nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, direktora „Puteva Srbije“, objavljeno je na sajtu “Večernjih novosti“.

Foto: Beta

Na teret im se, kako se navodi, stavlja zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine i nju je posle razmatranja potvrdilo veće Specijalnog suda, međutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje, podsećaju ''Novosti'.

Nakon toga, Specijalni sud je doneo odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je „Nubi“ da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju „Putevi Srbije“ i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su „Nuba invest“ stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima, pišu današnje ''Novosti''.

Večernje Novosti / Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.