Indija stala sa potragom malezijskog aviona

0

Indija je nedaleko od Andamanskih ostrva i Nikobara obustavila potragu za avionom malezijske kompanije koji je pre nedelju dana nestao sa radara.

Indijske vlasti saopštile su danas da čekaju dalje instrukcije Malezije, koja koordinira akciju potrage za nestalim boingom 777 „Malejža erlajnza“.

„Operacija je suspendovana. Čekamo nove instrukcije Malezije“, rekao je Hermit Sing, portparol indijskih oružanih snaga za sektor Andamana i Nikobara. On je dodao da tokom jučerašnje potrage ništa nije pronađeno.

Boing 777 „Malejža erlajnza“ je 8. marta iz Kuala Lumpura leteo za Peking, kada je nestao iznad Južnog kineskog mora. Posada nije proglasila uzbunu, niti je javila bilo šta što bi ukazivalo da je imala problem.

U potragu za avionom su uključene desetine letelice iz 12 zemalja koje pretražuju istočni deo Južnog kineskog mora i zapadnu stranu Malajskog poluostrva, severozapa Andamanskog mora i deo Indijskog okeana, čak 1.600 kilometara od poslednjeg poznatog položaja aviona.

Premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da postoje podaci da je neko namerno iz aviona skrenuo sa putanje avion i da je potraga za avionom proširena na još dva koridora, prema granici Kazahstana i Turkmenistana i na potez od Indonezije do juga Indije.

Izvor: Beta
Foto: Beta – AP – Kyodo News

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.