Istine o vezama koje krijemo i sami od sebe

Odnosi u vezi se stalno menjaju i to je potpuno normalno. Ponekada dolazimo u konflikt sa partnerom, ali to samo ojačava našu vezu i oblikuje nas same. Važno je da budemo iskreni i da paučinu laži koju smo zavukli pod tepih napokon očistimo. Navodimo vam pet stvari koje se najčešće tamo nalaze.

1. U svakoj vezi postoji šef
Jedan od partnera uvek potajno veruje da drugi kontroliše njihovu vezu i da ima moć nad njim. On donosi najvažnije odluke. Bez njennog znanja ne smem nigde da odem. On je ljubomoran. I tako u nedogled. Iako bi partneri u vezi trebali da budu ravnopravni, zapravo često to nije slučaj, već jedan od njih šefuje vezom i drži sve konce u rukama. Kada se nalazite u takvoj vezi dolazi do nesuglasica jer uvek dolaze svađe oko toga čije roditelje više roditelje više posećujete ili sa čijim prijateljima se više viđate.

2. Prijateljstvo sa bivšim retko funkcioniše
Čak ni u filmovima prijateljstvo među bivšim ljubavnicima ne funkcioniše jer uvek na kraju filma završe zajedno. U stvarnom životu malo je drugačiji ishod. Kada ostanete u prijateljskim odnosima sa osobama sa kojima ste delili seksualni i ljubavni život uvek će doći do onog razgovora šta je moglo biti, bilo da ste vi ili on bili inicijator razgovora. Onda kreću rasprave i svađe, ljubomora ako neko od vas ima novog partnera i narušava se odnos među prijateljima.

3. On mi je samo prijatelj
Ako ste razgovarali o tome da li ste samo prijatelji, ustvari to potpuno nije tačno, jer prijatelji nemaju takve razgovore. Zaptiajte se samo da li ste ikada vodile takav razgovor sa najboljom drugaricom i dobićete odgovor. Ljudi svoje prijatelje nikada ne oslovljavaju sa samo prijatelj, jer to samo sa sobom povlači privlačnost koju osećate jedno prema drugom.

4. Neko uvek više voli
Francuzi imaju izreku koja kaže: U svakoj vezi postoji onaj koji ljubi i onaj ko nudi obraz. Tako je i u vezama, Jedan od partnera uvek više voli drugog, ali oni sami to ne primećuju. Posmatrači lako uvide ko je od njih dvoje ponudio obraz, a ko je onaj ko ljubi.

5. Da li se ljubav isplati?
Ljubav donosi mnogo nesuglasica i nevolja, ali i lepih stvari. A kada budete pitali nekog ko je zaljubljen da li se isplati voleti, odgovoriće vam potvrdno, jer sve nevolje i manje lepi trenuci čine vezu posebnom, i na taj način samo zbližavaju partnere.

izvor: Ženski kutak

Pogledajte još