Dačić: Istorijski rezultat cementirao poziciju SPS

0

Predsednik Socijalističke partije Srbije i odlazeći premijer Ivica Dačić čestitao je večeras Srpskoj naprednoj stranci pobedu na parlamentarnim izborima i ocenio da je koalicija oko SPS “u uslovima referendumskog izjašnjavanja ostvarila istorijski veoma značajan rezultat”.

Dačić je novinarima u izbornom štabu SPS kazao da taj rezultat “cementira političku poziciju” koalicije oko njegove stranke.

„Da nismo imali jasne političke stavove i kampanju, i mi bismo prošli kao druge stranke koje su nas napadale i nipodaštavale“
, rekao je lider socijalista i kazao da se danas dogodio “politički cunami” i “debakl dosadašnjih opozicionih stranaka”.

Po njegovim rečima, koalicija oko SPS je osvojila između 14 i 15 odsto glasova.

„Retke su vlade u svetu koje na izborima dobiju ovoliki broj glasova posle vladanja. Imaćemo sigurno 210 od 250 poslanika (sa strankama odlazeće vlade). Građani su sve vreme postojanja ove Vlade Srbije imali uverenje da Srbija ide dobrim smerom i pozitivno mišljenje o našem radu“
, rekao je odlazeći premijer.

Dačić je kazao da sa SNS nije razgovarao o eventualnoj budućoj saradnji, ali je dodao da je spreman na dogovore ako SNS, kao pobednik izbora, na njih pozove.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.