Dveri odbacuju rezultate koje je saopštio CeSID: Prešli smo cenzus u Gradu

Tridesetak pripadnika Dveri donelo je stolove, stolice, sokove, ozvučenje i stranačke zastave, a kako su objasnili reporteru novinske agencije Beta pre no što se oglasio CeSID, oni prave "konferenciju za štampu" i kontrolišu izborne rezultate uživo.

Nedaleko od kordona, postavljenog na raskrsnici Kralja Milana i Dragoslava Jovanovića, nalazi se Skupština Srbije gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK).

Među tridesetak pripadnika Dveri, koje je kordon sprečio da priđu sedištu RIK, nalaze se i njihovi lideri, Vladan Glišić i Boško Obradović.

Obradović je u improvizovanom medija centru ispred policijskog kordona nedaleko od zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana rekao da to ukazuje i da su Dveri ušli u parlament Srbije.

"Nemoguće je da smo prešli cenzus u Gradu, a da to nije slučaj i za Republiku", rekao je Obradović i dodao da su se pristalice Dveri okupile nedaleko od RIK, jer su tamo pokradeni 2012. godine.

On je dodao da je Cesid, za koji je rekao da su strana agentura, pre nekoliko minuta saopštio rezultate vanrednih parlamentarnih izbora po kojima su četiri liste navodno prešle cenzus, a da, kao i na prethodnim izborima, pokušava da sakrije rezultate onih lista koje navodno nisu prešle cenzus.

Obradović je istakao da se RIK još nije oglasio i da Dveri odbacuju rezultate strane agencije Cesid, kao i da smatraju da njihovi rezultati nisu relevantni.

"Uvereni smo da smo i na republičkom nivou prešli cenzus", ponovio je Obradović i poručio pristalicama da su postali parlamentarna stranka .

"Nijedan policijski kordon neće nas sprečiti da uđemo u RIK ako ponovo urade ono što su uradili 2012", rekao je on i policiji u kordonu poručio da ne mogu da brane izbornu krađu već da treba da se bave onim ljudima koji tu krađu sprovode.

Obradović je, takođe, pozvao, ne samo pristalice Dveri, već i drugih partija, pre svega, kako je rekao patriotskih, koje nisu po Cesidu prešle cenzus, da se okupe da kao što će i Dveri, sačekaju zvanične rezultate i da ih odbrane.

Izvor: 24sata
Foto: Emil Vaš

Pogledajte još