Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike u Beogradu

0

U periodu od 6. do 13. aprila 2014. godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Lokalni komitet Beograd, ugostiće 16 mladih inženjera, studenata elektrotehnike, iz različitih gradova Evrope na studentskoj razmeni „Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike u Beogradu”, sa sloganom „Belgrade – State of Mind Vol. 2“.

Ciljevi ove konferencije su:
– promovisanje kulturnih obeležja i običaja Srbije;
– razmena informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, kao i o
mogućnostima za stručno usavršavanje u istim;
– promovisanje studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi
studentima iz celog sveta;
– ostvarivanje saradnje našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope;
– povezivanje studenata kroz razmenu iskustava i znanja.

Studenti sa prestižnih evropskih univerziteta će upoznati našu kulturu i tradiciju, ali i predstaviti svoju zemlju i nacionalnu kuhinju na Internacionalnoj večeri. Organizacioni tim će im pokazati najlepšu sliku Beograda i života u njemu, kroz unapred zadate izazove koji će ih odvesti u najdublje delove grada koji nisu na turističkoj mapi i navesti ih da se osete kao pravi Beograđani. U isto vreme će se upoznati sa kulturno – istorijskim znamenitostima Beograda, posetiti Muzej Nikole Tesle i imati priliku da vide podzemni Beograd.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope- EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na sajtu eestec.etf.rs/belgradestateofmind2

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.