Misteriozna osoba platila najskuplje životno osiguranje i oborila Ginisov rekord

Dosadašnji rekord postavljen je još 1990. godine a vrednost te polise životnog osiguranja iznosila je sto miliona dolara. Identitet osobe koja je potpisala ovu polisu nije otkriven do danas a jedino ej poznato da je reč o osobi iz "zabavne industrije'.

Finansijski savetnik Dovi Frances iz kompanije SG LLC pohvalio se novinarima Merkuri Njuza da je njegov klijent sada oborio ovaj neobičan rekord i da je potpisao polisu životnog osiguranja vrednu neverovatnih 201 milion dolara.

Kao i u prethodnom slučaju, identitet ove osobe nije otkriven a Frances je samo rekao kako je reč o milijarderu iz tehnološke industrije.

S obzirom da u Kaliforniji živi više od sto milijardera, od čega je njih oko trećina vezana uz tehnološku industriju, brojni su kandidati koji su mogli potpisati ovakvu polisu osiguranja a Merkuri Njuz spekuliše da bi u pitanju mogao biti možda Mark Zuckerberg.

Osim identiteta, Frances nije hteo da otkrije ni koliko iznose godišnje rate koje će ovaj bogataš plaćati (reč je o milionskim iznosima - ali jednocifrenim) a zanimljivo je da je polisa potpisana sa čak 19 osiguravajućih kuća, kako bi se izbeglo da celokupni iznos polise za životno osiguranje plati samo jedna kompanija.

Pre nego su iz Ginisa potvrdili da je sa ovom polisom životnog osiguranja ostvaren novi rekord, ekipa iz ove organizacije je čak šest meseci proučavala polisu i prošle nedelje su napokon potvrdili obaranje rekorda.

Izvor: novimagazin/ foto: stock

Pogledajte još