Pilot nestalog aviona brisao podatke sa kućnog simulatora

Kako je preneo AP, ministar je na konferenciji za novinare rekao da se kapetan nestalog Boinga, u kome je bilo 239 ljudi, Zaharie Ahmad Šah ne smatra krivcem dok se ne dokaže suprotno.

Husein je naveo da čanovi porodice tog pilota sarađuju sa istragom.

Šef malezijske policije Kalid Abu je rekao na konferenciji za novinare da su podaci sa simulatora leta koji je koristio kapetan nestalog Boinga izbrisani 3. februara.

Malezijske vlasti, prema pisanju AP, ne isključuju nijedan mogući scenario u vezi sa nestalim avionom, ali navode da dosadašnji podaci ukazuju da je avion namerno skrenut sa puta, ali da nisu sigurni šta se potom desilo.

Stručnjaci na osnovu poslednjeg slabog signala sa satelita tragaju za avionom na teritoriji od Kazahstana u centralnoj Aziji do južnog Indijskog okeana.

Malezijska policija razmatra mogućnost otmice aviona, sabotaže, terorizma ili scenarija povezanih sa mentalnim zdravljem pilota ili nekog drugog od putnika ili članova posade na tom letu.

Stoga su, kako je naveo AP, malezijske vlasti zatražile od stranih službi proveru svih putnika tog aviona koji nisu državljani Malezije.

Kako je navedeno, malezijskim vlastima su poslati podaci o svim putnicima, osim o trojici stranaca iz Ukrajine i Rusije, ali nije primećeno ništa sumnjivo.

Izvor: Blic

Pogledajte još