Saradnik Šarića skinut sa Interpolove poternice

Sud je naime prihvatio predlog Dimitrijevićevog branioca Radoslava Baćevića da mu se omogući obrana sa slobode, uz jemstvo od 200.000 evra, izjavila je danas portparol suda Dušica Ristić.

Dimitrijević je potom Specijalnom sudu dao izjavu da neće bežati niti se kriti dok traje suđenje u kom je optužen za šverc kokaina iz Brazila, rekao je advokat Baćević koji brani i Darka Šarića.

Ristićeva je ukazala da je sud, pošto je dobio dokaz da je jemstvo uplaćeno, uputio dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova "da ne treba postupati po poternici koja za Dimitrijevićem bila raspisana".

On je jedan od optuženih pripadnika Šarićeve grupe za šverc 1,2 tone kokaina iz Brazila i do pre 15 dana je bio u bekstvu, nakon čega je odlučio da se preda i položi jemstvo za odbranu sa slobode, što je sud prihvatio.

Za njim je poternica bila na snazi od februara 2011. godine.

Dimitrijević će se, kao i Šarić koji je juče uhapšen i sproveden u Beograd posle četiri i po godine skrivanja, prvi put pred sudom pojaviti u ponedeljak 24. marta, kada im se nastavlja suđenje - objedinjeno po šest optužnica za krijumčarenje ukupno 5.7 tona kokaina.

Od pripadnika Šarićeve "kokainske" grupe u bestvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Izvor: Blic

Pogledajte još