Advokat: Šarić će negirati krivicu

Povodom najava iz Tužilaštva za organizovani kriminal će ga tužilac prvo ispitati kako je izašao iz zemlje i ko mu je pomagao, sa ciljem da dođe do veza koje je imao u državnim institucijama, advokat Bačević kaže da ne zna zašto bi se Šarić sada o tome izjašnjavao.

"On treba da se izjasni na okolnosti krivičnog dela, da li je delo učinio ili nije. Pošto je bio u bekstvu, zbog toga je sada u pritvoru. Mi ne predlažemo sada ukidanje pritvora da bismo se o tome izjašnjavali, i nema nikakvog razloga da Darko Šarić odgovara na takva pitanja",
ističe Bačević.

Bačević, međutim, navodi i da ulkoliko se takva pitanja nametnu u toku glavnog pretresa, Šarić će sigurno na njih odgovoriti.

Od Šarićevih iskaza se mnogo očekuje zbog političkih implikacija spominjanih u medijima, ali analitičari upozoravaju na mogućnost da javnost neće čuti mnogo toga.

Raznih implikacija u "slučaju Šarić" je bilo i pre i očekuje se da bi njegova predaja mogla da dovede do novih. Ipak, i kod predaje Milorada Ulemeka je najavljivano isto, ali do toga nije došlo.

Zato bi najinteresantnije moglo biti njegovo svedočenje u slučaju Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, o odavanju službene tajne.

Izvor: b92/ foto: e-stock/MUP Srbije

Pogledajte još